După ce petreci ceva timp în chirie, îți dai seama că ar trebui să nu mai cheltui lună de lună și ar fi bine să cumperi un apartament decomandat. Nu este deloc o misiune ușoară, chiar dacă cunoști orașul de o viață. Multe detalii legate de viitorul apartament decomandat trebuie să le analizezi înainte de a lua o decizie care te costă mult, în acest mod eviți suprize neplăcute și poți investi liniștit în viitorul tău.
În primul rând, trebuie să decizi zona în care vrei să cumperi un apartament decomandat. Acest demers poate implică petrecerea timpului în acea zonă sau cel puțin efectuarea unor cercetări minuțioase.

Înainte de a cumpăra, cercetează piața pentru a te asigura că obții valoare pentru banii tăi. Discută cu evaluatori independenți și agenți imobiliari și verifică vânzările recente din zonă. Ai ocazia să compari mai multe proprietăți pe www.decomandat.ro și în acest fel scutești timp și răbdare, sortezi exact ce te interesează.

Înainte de cumpăra, e nevoie să vizitezi cât mai multe proprietăți care se potrivesc criteriilor tale. Datorită situației actuale, poți apela la o soluție inovatoare care nu te mai face să ieși din casă. Ai la îndemână tururi virtuale care te ajută să vizualizezi în detaliu fiecare apartament decomandat.
Iata etapele următoare, după ce ai găsit un apartament decomandat

În primul rând, verifici dacă proprietatea care te interesează este aproape de facilitățile de care ai nevoie. De exemplu : magazine, transport în comun, parcuri, spitale, școli, sală de sport etc. Dacă alegi o zona centrală ai unele avantaje iar dacă alegi un complex rezidențial la periferie ai alte avantaje. Depinde de ține să îți setezi criteriile.

Un cartier în plină dezvoltare urbană are alt potențial decât un apartament situat ultracentral, însă într-o zona aglomerată, cu trafic, gălăgie și poluare.

Câți ani are clădirea? Ar trebui să iei în considerare vârsta clădirii. Analizează atent dacă facilități care necesită reparații sau înlocuire. Se recomandă să obții un raport sau fișa tehnică a clădirii pentru a studia cu atenție starea actuală și ce perspective de îmbunătățire are acel apartament decomandat.  Interesează-te de asemenea care sunt soluțiile de securitate, cum e administrată clădirea, există camere de luat vederi , parcare păzită, etc.

Pentru fiecare camera dintr-un apartament decomandat, analizează cum este poziționată față de punctele cardinale : nord, sud, est, vest. Are balcon, astfel încât să te poți bucura de peisaj sau de soare după-amiază? Sau ești blocat de alte clădiri sau te confrunți cu multă vegetație ?

Care sunt taxele de întreținere? Mulți oameni nu se gândesc la acest aspect atunci când cumpără un apartament nou. În general, trebuie să iei în considerare impozitul pe proprietate, costurile pentru apă, energie electrică, tariful pentru lifturi și taxele pentru auxiliare precum curățenia în spații comune și securitatea. Aflați cât costă întreținerea, ce este inclus inclus în tarif. De exemplu, taxele de parcare pot fi separate. Verifică împreună cu vânzătorul apartamentului dacă spațiul sau de parcare îți este pus la dispoziție. Dacă proprietarul anterior nu avea vehicul, vorbește cu administratorul și află dacă poți obține un loc de parcare.

Fiecare detaliu este important, așa că mai întâi studiază ofertele pe decomandat.ro și apoi alege cu drag viitorul tău apartament decomandat.